SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ

Kapak Dizaynı

Cover Design

Arş. Grv. Erkan ÖZKARAKAŞ

Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergimiz yılda 4 kez olmak üzere Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim aylarında yayımlanmakta olup, EBSCOhost, ULAKBİM/Sosyal Bilimler Veri Tabanında ve ASOS Index'de yer alan uluslararası hakemli bir dergidir.

Derginin yayın dili Türkçe-İngilizce olup, diğer dillerde de yazım kurallarına uygun hazırlanmış olması koşuluyla değerlendirmeye yayın kabul edilmektedir. Değerlendirilmek üzere dergimize gönderilen metinlerin, daha önce yayınlanmamış, yayınlanmak üzere kabul edilmemiş ve yayınlanmak için değerlendirilme sürecinde olmaması gerekir. Değerlendirme sürecinde olan ve yayınlanan eserlerin sorumluluğu tümüyle yazar(lar)a aittir.

Dergimiz, sosyal bilimlerin; iktisat, işletme, maliye, tarih, sosyoloji, felsefe, filoloji, coğrafya, arkeoloji, sanat tarihi, hukuk, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler, kamu yönetimi, sosyal politika ve çalışma ilişkileri, davranış bilimleri, eğitim bilimleri, ilahiyat, dil bilimi, edebiyat, iletişim ve güzel sanatlar gibi birçok alanında yerli ve yabancı araştırmacıların çalışmalarına yer vermektedir. Dergide kuramsal ve analitik özgün çalışmaların yanı sıra kitap incelemelerine de yer verilmektedir. Dergiye sunulan bütün makaleler en az iki bağımsız hakem tarafından çift-körleme (double-blinded) yöntemiyle değerlendirilir.

Dergimiz, hem basılı hem de elektronik ortamda yayınlanmaktadır. Dergimizle ilgili her türlü yazışma için sbd@dpu.edu.tr eposta adresini kullanabilirsiniz.

Dumlupinar University Journal of Social Sciences, an international refereed journal, took the first step in contributing to academic literature in January 1999 by publishing the first volume. Dumlupinar University Journal of Social Sciences is published four times in a year in January, April, July and October and has been indexed in the Social Sciences Database of Turkish Academic Network and Information Center since 2005, ASOS Index since 2010 and EBSCOhost since September 2013.

Son Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2017, Cuma